Knokke-Heist heeft als badstad heel wat te bieden en is een ideale bestemming om er een weekendje door te brengen in onze B&B Aquavit. Je vindt er een keur aan restaurants om heerlijk te tafelen en de boetieks en handelszaken zijn steeds op zondag open. Je kan relax flaneren op de zeedijk of fietsen op de vele tientallen kilometers fietspaden in Knokke-Heist. Onze Bed & Breakfast Aquavit is een ideaal vertrekpunt voor veel fietstochten.

Elk seizoen heeft hier zijn aantrekkingskracht; zonnen op het strand of een glaasje drinken op een terrasje in de zomer, uitwaaien tijdens een strandwandeling in de herfst, een polderwandeling tijdens een ijskoude winterdag of de natuur zien openbloeien in de lente.

Fietsen

Knokke-Heist en omgeving lenen zich uitermate goed om er per fiets op uit te trekken. Knokke-Heist telt maar liefst 80 km aangelegde fietspaden! Op de website van de gemeente Knokke-Heist vind je een overzicht van enkele uitgewerkte fietsroutes. We hebben ook gratis fietsen ter uwer beschikking.

Kunstgalerijen

Knokke-Heist telt maar liefst zo'n 60-tal kunstgalerijen! Ben je kunstliefhebber, verzamelaar of wil je wat rondneuzen in deze kunst galeries, dan kom je hier zeker aan je trekken, je kan ze ontdekken tijdens je wandeling langs de mooie winkelstraten in onze badstad.

Zwinstreek info

De Zwinstreek is een grensoverschrijdende regio met een boeiende geschiedenis en tal van toeristische en cultuurhistorische facetten in een prachtige natuur. In de Zwinstreek vind je ook een grote concentratie sterrenrestaurants. Je ontdekt er de polders, het strand en de duinen. Het Zwingebied leert je schorren, slikken en kreken kennen. Je doorkruist deze regio per auto, met de fiets of te voet.

Er zijn prachtige wandelingen en fietstochten te maken. We adviseren je hier graag verder over tijdens je verblijf in onze bed & breakfast. We vertellen je waar je de leuke plekjes vindt, een gezellig restaurantje of terrasje waar je even kan verpozen tijdens je wandeling of fietstocht.

Natuur

Het natuurreservaat van het Zwin en de aangrenzende Zwinbosjes zijn een uniek natuurgebied. Fietsen en wandelen kan je hier het ganse jaar door. Het Zwin trekt jaarlijks honderdduizenden vogels van alle pluimage aan en kent een unieke fauna en flora. De ooievaars vliegen er je letterlijk om de oren. Het Zwin is makkelijk bereikbaar vanaf onze B&B. Vergeet je fietsen niet mee te brengen. Neem je liever je eigen fietsen niet mee, dan kan u onze gratis fietsen gebruiken. 

De regio

Naast Knokke-Heist kan je ook toeristische Zwinstadjes zoals Damme en Sluis bezoeken. Damme biedt je leuk restaurantjes en tea-rooms evenals mooie landschappen langs de Damse vaart, Damme is perfect met de fiets vanaf onze B&B Aquavit te bereiken. Langs mooie polderweggetjes fiets je naar Sluis (of je neemt de auto). Sluis is een leuk winkelstadje met veel restaurantjes en tea-rooms. Alle winkels in Sluis zijn ook op zondag open, net als in Knokke. Vergeet ook niet de pittoreske polderdorpen van Oostkerke, Hoeke of Ramskapelle aan te doen. Voor veel meer en enorm gedetailleerde informatie over de Zwinstreek bezoek je best even www.zwinstreek.eu

Brugge ligt op slechts 18 km van Knokke-Heist en onze B&B Aquavit. Met de auto sta je in 20 minuten in het centrum van deze historische stad. Ook met de trein kan je elk uur naar Brugge sporen, het station in Brugge is op loopafstand van het centrum verwijderd. Zelfs met de fiets ben je in een uurtje in Brugge. We adviseren je graag over de beste route.