Het strand in Knokke-Heist is zo'n 10 km lang, vanaf de Zwinmonding tot net vóór de haven van Zeebrugge en heeft elke bezoeker veel te bieden. Tijdens je verblijf in onze Bed & Breakfast Aquavit kan je dan ook volop van het strand genieten. We bevinden ons op wandelafstand van de zeedijk en het strand.

Zonnen op het strand

Een weekendje relax zonnen op het strand van één van de vele stranduitbatingen, waar je een zetel en parasol kan huren en de service hebt van een bar op het strand zelf kan tussen de Paasvakantie en 15 oktober. De stranduitbaters, lokaal "Beigneurs" genoemd, verhuren je ligstoelen en parasols en je kan er, met je voeten in het zand, een glaasje drinken op hun terrassen op het strand. Tijdens uw verblijf in onze Aquavit gastenkamers reserveren we graag een ligzetel voor u bij een stranduitbater zoals Het Lichttorenstrand.

Strandwandelingen

Wandelen langs het strand is heerlijk en dit niet enkel tijdens de zomermaanden, ook voorjaar, najaar en winter bezorgen je prachtige strandwandelingen. Er hoeft niet steeds zon te zijn om te genieten, een fikse wandeling tijdens een herfststorm en daarna een tas koffie drinken in één van de vele etablissementen en tea-rooms langs de zeedijk is ook volop genieten! 

Surfen en zeilen

De Noordzee kust in Knokke-Heist is een mekka voor watersporters. Golfsurfen, windsurfen, kite surfen of zeilen. Je parkeert je wagens langs de zeedijk, je gooit je plank in het water en je hebt uren surfplezier. Je kan ook terecht in één van de vele surf en zeilclubs in Knokke-Heist om collega surfers of zeilers te ontmoeten. Je kan er lessen volgen, materiaal huren, of gewoon in hun bar verhalen en ervaringen delen.

Haaientanden

Langs het strand van Knokke wandelen kan je ook enkele fossiele haaietanden opleveren. Een haai krijgt zo'n 10.000 tanden in zijn leven en 30 miljoen jaar geleden leefden er dan ook vele haaien voor onze kust. door stormen en zandopspuitingen komen deze haaietanden vrij van tussen het zandsteen voor de kust en spoelen zo op onze stranden aan. dit is steeds een leuk souvenir!