Beaufort 2018 Kunstriënnale in Knokke, B&B Aquavit

Beaufort is een driejaarlijks kunstproject dat zich uitstrekt over de hele Belgische kustlijn, van De Panne tot in Knokke-Heist. Het is een project waarin de zee vaak de hoofdrol speelt.

In Beaufort 2018 wordt de zee belicht als een plek die onbeheersbaar is en ons tegelijk verbindt met de rest van de wereld. Iedere deelnemende kunstenaar komt uit een land dat grenst aan een zee. Een onderliggend thema van deze editie is de rol van permanente monumenten.

Onze kwetsbaarheid ten aanzien van de natuur is het scherpst voelbaar aan de kust. De kunstenaars van Beaufort 2018 geven uiting aan de veranderende verhouding tussen mens en natuur en de werken belichamen tegelijk een reflectie over de beperkingen van materiele vereeuwiging door het bouwen van monumenten. Het is in die zin dat Beaufort 2018 doordrongen is vaneen eeuwenoud en brandend actueel eerbetoon aan het oppermachtige karakter van de zee. www.beaufort2018.be

Beaufort 2018 loopt nog tot en met 30 september 2018. Breng een bezoek aan Beaufort en logeer in Bed & Breakfast Aquavit in Knokke.

Hier kan je de beschikbaarheid in B&B Aquavit nagaan.